تحصیل در دانشگاه های کانادا

تحصیل در دانشگاه های کانادا

مدارک اصلی مورد نیاز برای مقطع کارشناسی

دانشجویانی که برای برنامه ی لیسانس یا دوره ای دیگر در مقطع کارشناسی

درخواست می دهند، لازم است که ریز نمرات دوره ی دبیرستان

و همچنین نمرات آزمون های زبان انگلیسی را ارائه نمایند.
این ریز نمرات باید توسط یکی از مسئولان مدرسه، مثلا مدیر مدرسه امضا شده باشد

و باید نشان دهنده ی کل تجارب شما در مدرسه و در مقایسه با دیگر دانش آموزان باشد

تا به کمیته ی پذیرش کمک کند که در مورد عملکرد شما در سیستم آموزشی خودتان، قضاوت کند.

گزارش مدرسه همچنین باید راجع به دستاوردهای شما طی دوران مدرسه، صحبت کند.
از آنجایی که بین روش های نمره گذاری در مدارس تفاوت هایی وجود دارد،

از مدرسه ی خود بخواهید یک راهنما در مورد نمرات استانداردِ استفاده شده

در سیستم آموزشی خود و در مدرسه تان، ضمیمه کند.

همچنین سیستم رتبه بندی که در این مدرسه استفاده شده است، باید به وضوح برجسته شود.
تمام متونی که به زبان انگلیسی صادر نشده اند، باید به زبان انگلیسی ترجمه رسمی شوند؛

در غیر اینصورت احتمالا از طرف دانشگاه پذیرفته نخواهند شد.

انگیزه نامه

انگیزه نامه یکی از مهم ترین بخش های فرم درخواست است

که متقاضی را به کمیته ی پذیرش معرفی می کند.

این متن همچنین خلاصه ای از مسیر شغلی کنونی متقاضی، علایق حرفه ای و اهداف وی در آینده ارائه می دهد.

تحصیل در دانشگاه های کانادا : بورس و کمک هزینه و ویزا

توصیه نامه

یکی از مهم ترین قسمت های درخواست، توصیه نامه است.

توصیه نامه متنی است که توسط ترجیحا فردی که شما را به خوبی می شناسد

نوشته و امضا شده است. این فرد می تواند استاد راهنما و یا استادی

که درسی مرتبط با رشته ی درخواستی تان، به شما تدریس کرده است، باشد.
این نامه باید لیستی از نقاط مثبت و منفی، مهارت های مفید

(برای مثال کامپیوتر، آمار یا مهارت های فردی)، تجارب مرتبط

(فوق برنامه، تجربه کاری، گروه ها، کار داوطلبی) دانشجو فراهم کند

و اطلاعاتی در مورد فرد ارائه دهد که به مدد آن خواننده بتواند

تصویری واقعی از شخص کاندید در ذهن آورد.

یک توصیه نامه ی خوب همچنین حاوی اطلاعاتی راجع به پیشرفت ها و موفقیت های دانشجو

در طول زمان نیز می باشد. به همین دلیل، لازم است

برای نوشتن نامه تان، استادی را بیابید که شما را به خوبی بشناسد.

تحصیل در دانشگاه های کانادا : بورس و کمک هزینه و ویزا

تحصیلات تکمیلی

مدارکی که نشان دهنده ی سابقه ی تحصیلی شما

مهم ترین فاکتورهای تعیین کننده ی ورود به یک دانشگاه در خارج از کشور می باشند.
اکثرا دانشکده ها انتظار دارند که نمرات تحصیلی خوبی داشته باشید،

مخصوصا برای برنامه ها و دوره هایی که مقطع بالاتر و دکتری نیز دارند.
هر دانشگاه حداقل های ویژه ی خود را در مورد الزامات هر برنامه دارد

که این حداقل ها بسته به عملکرد شخص کاندید

و دوره ای که برای آن درخواست داده، انعطاف پذیر هستند.
هر دانشگاهی در کانادا سیستم نمره دهی و ارزیابی مختص خود را دارد.

نمرات خود را به سیستم میانگین گیری کانادا برنگردانید زیرا ممکن است

این برگرداندن معتبر نباشد. در صورت امکان یک نامه ضمیمه کنید

که نشان دهنده ی چگونگی سیستم نمره گذاری در کلاس/دانشگاه شما باشد.

این نامه همچنین می تواند نشان دهنده ی جایگاه شما در مقایسه

با میانگین کلاس و دانشگاه و تعداد دانشجویان کلاس و تعداد دانشجویان دانشگاه باشد.
دانشجویان متقاضی پذیرش دوره های تحصیلات تکمیلی (MBA، MS و…) می بایست

ریز نمرات رسمی از طرف دانشگاهی که بعد از مقطع متوسطه در آن حضور داشته اند ارائه دهند،

و در صورت وجود جزئیات دوره های مربوطه، دیپلم ها و… را ضمیمه نمایند.

اکثرا دانشگاه ها این ریز نمرات را در یک پاکت مهر و موم، امضا و گواهی شده

توسط دفتر آموزش درخواست می کنند.

این موارد برای هر کالج یا دانشگاهی که در آن حضور داشته اید باید ارائه شوند.

بعضی دانشگاه ها ممکن است بیش از یک نسخه از این مدارک را تقاضا کنند.
اگر متن ریز نمرات به زبانی غیر از انگلیسی است، باید ریز نمرات را ترجمه ی رسمی نمایید؛

در غیر اینصورت احتمالا از طرف دانشگاه پذیرفته نخواهند شد.

تحصیل در دانشگاه های کانادا : بورس و کمک هزینه و ویزا

هزینه ها و مخارج ، استخدام دانشجویی

در صورتی که در یک دانشگاه دولتی بعد از متوسطه

یا در مؤسسه ای خصوصی با مجوز قانونی استان برای صدور مدرک دانشجویی تمام وقت هستید،

احتمالا در محیط همان مرکزی که تحصیل می کنید

می توانید بدون داشتن اجازه ی کار، کار کنید.

اگر شغل مورد نظر، بخشی ضروری و جدایی ناپذیر از دوره ی مطالعاتی شما باشد،

نیاز به اجازه ی کار خواهید داشت

(این مورد شامل دانشجویان حسابداری، کارورزان رشته ی پزشکی یا رزیدنت های پزشکی نمی شود)؛

یا اینکه اگر شغل مذکور مربوط به یک پژوهش مصوب و یا برنامه های آموزشی باشد.
کار نیمه وقت در خارج از دانشگاه نیز برای دانشجویانی که در برخی

از مراکز دولتیِ آموزش بعد از متوسطه تحصیل می کنند با دریافت اجازه ی کار امکان پذیر است.
دانشجویانی که از یک مرکز دولتیِ آموزش بعد از متوسطه فارغ التحصیل می شوند،

بسته به مدت دوره ی تحصیل می توانند برای دریافت اجازه ی کار اقدام نمایند.

تحصیل در دانشگاه های کانادا : بورس و کمک هزینه و ویزا

هزینه ها

نرخ میانگین برای یک دانشجوی خارجی طی یک سال تحصیلی (8 ماه)

مربوط به برنامه های کارشناسی 8,000 تا 17,000 دلار کانادا می باشد.

برای تحصیلات تکمیلی نرخ سالانه چیزی بین 19,000 تا 33,000 دلار کانادا

برای برنامه های عمومی هنر و علوم است.

هزینه ها بسته به برنامه ای که انتخاب می کنید و در استان های مختلف، متغیر است.

هزینه های زندگی
اقامتگاه همراه با وعده های غذایی: 400 تا 800 دلار کانادا در ماه
خوابگاه: 3,000 تا 7,500 دلار کانادا در هر سال تحصیلی
مسکن مشترک: 250 تا 700 دلار کانادا در ماه
بلیط اتوبوس (محلی): 2 تا 3 دلار
یک وعده غذای معمول در رستوران: 10 تا 25 دلار به ازای هر نفر
سینما: 8.50 تا 17 دلار
نرخ میانگین یک سوئیت یا آپارتمان: 400 تا 1,500 دلار کانادا در ماه

تحصیل در دانشگاه های کانادا : بورس و کمک هزینه و ویزا

بورس وکمک های مالی بورس های تحصیلی

اکثر دانشگاه های کانادا برای جذب دانشجویان برتر بورس های تحصیلی مختلفی را ارائه می دهند.

این بورس ها می تواند در قالب Scholarship و یا Fellowship و در بازه های زمانی مختلف پرداخت شوند

(مثلا یک بار، برای یک سال و یا برای تمام مدت تحصیل).

برای اطلاع از تعداد این بورس ها و شرایط اعطای آن ها

باید به وبسایت دانشکده و یا دانشگاه مورد نظر مراجعه نمایید.

کمک هزینه ی دانشجویی
همان طور که در مقالات قبلی اشاره کردیم،

برای برخی از رشته ها این امکان وجود دارد

که دانشجو ها به عنوان دستیار تحقیق Research Assistant و یا دستیار آموزش Teaching Assistant

در دانشگاه مشغول به کار شوند و با کسب درآمد تمام و یا قسمتی از هزینه های تحصیل و زندگی خود در کانادا را بپردازند. برای کسب اطلاعات بیشتر به مقاله ی “نحوه ی دریافت بورس و کمک های مالی” مراجعه نمایید.

تحصیل در کانادا: بورس و کمک هزینه و ویزا

مجوز و ویزای تحصیلی کانادا

برای دوره های مطالعاتی حداکثر 6 ماهه، نیازی به مجوز تحصیلی نیست.

دوره های طولانی تر از 66 ماه نیاز به مجوز دارند.

برای دانشجویان کبک که تعدادشان محدود است،

گواهی برنامه ی کبک (CAQ) الزامی ست.
اگر قرار است در برنامه ای 6 ماهه یا کمتر حضور یابید اما احتمال می دهید

که پس از تکمیل این دوره ی کوتاه مدت، مطالعات خود را در برنامه ای دیگر ادامه دهید،

می بایست قبل از آمدن به کانادا برای مجوز تحصیل درخواست بدهید.

اگر بخواهید تحصیلات خود را ادامه دهید اما مجوز تحصیل معتبر نداشته باشید،

برای درخواست آن مجبورید کانادا را ترک کنید.
مدارک مورد نیاز به کشوری که از آن می آیید، برنامه ای که در آن شرکت می کنید

و طول مدت مطالعاتتان بستگی دارد. دانشجویان ایرانی برای ورود به کانادا نیاز به یک ویزای تحصیلی نیز دارند.

تحصیل در مقطع کارشناسی در کانادا

مشخصاتتوضیحات
طول دوره تحصیلی در کانادا3 سال
هزینه تحصیل در کانادااز 5 الی 15 هزار دلار در سال
امکان اخذ بورس در کاناداخیر
امکان کار دانشجویی در کانادابله-20 ساعت در هفته در دانشگاه
امکان استفاده از خوابگاه دانشگاهبله
امکان اقامت بعد از تحصیل در کانادابله
هزینه زندگی دانشجویی در کاناداماهانه بین 600 الی 800 دلار کانادا
زمان شروع تحصیل در کاناداسپتامبر و ژانویه هر سال
مقطع تحصیلی لازم جهت اقدام به تحصیل در کاناداپیش دانشگاهی
مدرک زبان لازم جهت تحصیل در کانادابا موسسه مشاوره شود

تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در کانادا

مشخصات توضیحات
طول دوره تحصیلی در کانادا3 سال
هزینه تحصیل در کانادااز 5 الی 15 هزار دلار در سال
امکان اخذ بورس در کانادابله
امکان کار دانشجویی در کانادابله - 20 ساعت در هفته در دانشگاه
امکان استفاده از خوابگاه داننشگاهبله
امکان اقامت بعد از تحصیل در کانادابله
هزینه زندگی دانشجویی در کاناداماهانه بین 600 الی 800 دلار کانادا
زمان شروع تحصیل در کاناداسپتامبر و ژانویه هر سال
مقطع تحصیلی لازم جهت اقدام به تحصیل در کانادامتقاضی باید دانشجوی سال آخر کارشناسی و یا دارای مدرک کارشناسی باشد
مدرک زبان لازم جهت تحصیل در کانادابا موسسه مشاوره شود

تحصیل در مقطع دکترا در کانادا

مشخصاتتوضیحات
طول دوره تحصیلی در کانادا3 سال
هزینه تحصیل در کانادااز 5 الی 15 هزار دلار در سال
امکان اخذ بورس در کانادابله
امکان کار دانشجویی در کانادابله - 20 ساعت در هفته در دانشگاه
امکان استفاده از خوابگاه دانشگاهبله
امکان اقامت بعد از تحصیل در کانادابله
هزینه زندگی دانشجویی در کاناداماهانه بین 600 الی 800 دلار کانادا
زمان شروع تحصیل در کاناداسپتامبر و ژانویه هر سال
مقطع تحصیلی لازم جهت اقدام به تحصیل در کانادامتقاضی باید دانشجوی سال آخر کارشناسی ارشد و یا دارای مدرک کارشناسی ارشد باشد
مدرک زبان لازم جهت تحصیل در کانادابا موسسه مشاوره شود