تحصیل در آلمان

آیا قصد ادامه تحصیل در آلمان را دارید؟ از شرایط تحصیل در آلمان اطلاع دارید؟

نظام آموزش عالی در آلمان چگونه است؟ آیا تحصیل در آلمان از اعتبار بین المللی برخوردار است؟

شرایط تحصیل در دوره کارشناسی آلمان چیست ؟

تحصیل در آلمان در دوره کارشناسی ارشد چه شرایطی دارد؟

شرایط تحصیل دوره دکتری در آلمان چیست؟ هزینه تحصیل در آلمان چقدر می باشد؟

مدت زمان تحصیل در آلمان چقدر است؟ آیا امکان بردن همراه در حین تحصیل در آلمان وجود دارد؟

آیا با تحصیل، اقامت دائم آلمان اخذ می شود؟ در این مقاله اطلاعات مفیدی در خصوص تحصیل در آلمان ارائه شده است.

کشور آلمان با داشتن معتبرترین دانشگاههای اروپا و رتبه های بالای علمی

در رده بندی دانشگاههای جهان، رایگان بودن تحصیل،

پویایی اقتصاد و داشتن بازار کار بسیار مناسب، یکی از مقاصد اصلی دانشجویان بین المللی برای ادامه تحصیل می باشد.

ساختار آموزشی آلمان

در کشور آلمان کودکان از سن ۳ سالگی می توانند وارد مهد شوند.

سپس دوره ابتدایی از سن ۶ سالگی آغاز و به مدت ۴ سال ادامه می یابد.

پس از آن دانش آموزان تا سن ۱۸ سالگی در دو مقطع ۶ ساله و ۲ ساله در دبیرستان مشعول تحصیل هستند.

دوره عمومی دبیرستان به مدت ۶ سال، آموزشهای عمومی را به دانش آموزان ارائه می دهد.

از سال دهم ، دانش آموزانی که مایلند در دانشگاه تحصیل نمایند به مدت ۲ سال وارد دوره پیش دانشگاهی خواهند شد. آموزش در مقطع ابتدایی و دبیرستان برای دانش آموزان  اجباری و رایگان می باشد.

 

تحصیل در دانشگاههای آلمان به زبان آلمانی رایگان بوده و تنها هزینه ثبت نام در دانشگاه پرداخت می گردد

که مبلغ آن برای دانشجویان عضو اتحادیه اروپا ۳۸۰ یورو و برای شهروندان سایر کشورها ۷۶۰ یورو به ازای هر ترم می باشد. دانشجویان غیر آلمانی زبان جهت تحصیل در آلمان می بایست

شواهدی مبنی بر تسلط به زبان آلمانی در سطح B2 ارائه نمایند.

 

آموزش عالی در آلمان به ۳ مقطع کارشناسی (۴ سال) ، کارشناسی ارشد ( ۲ سال) ،

و دکترا ( ۳ تا ۵ سال) تقسیمی شود.  شروع ترم تحصیلی در دانشگاههای آلمان از ماه سپتامبر میباشد

(در برخی از دانشگاهها، دوره هایی در ماه ژانویه نیز ارائه می شود)

که دانشجویان علاوه بر ارائه مدرک زبان آلمانی در سطح B2 می بایست نشان دهند

که از تمکن مالی برای پرداخت هزینه های زندگی و تحصیل

(در صورت تحصیل در دانشگاههای خصوصی که شهریه دریافت می نمایند)

برای مدت یکسال برخوردار می باشند. همچنین دانشجویان باید شناسنامه، مدارک تحصیلی،

ریز نمرات و سایر مدارک مورد نیاز را ترجمه و به تایید سفارت آلمان برسانند.

در صورت داشتن مدرک زبان در سطح B1، دانشجویان می توانند

در کشور آلمان قبل از تحصیل در دانشگاه، سطح زبان آلمانی خود را در کالج های زبان تقویت نموده

و بعد از گرفتن مدرک زبان وارد دانشگاه شوند.

موسسات آموزش عالی در آلمان به چند دسته تقسیم می شوند

دانشگاه

دانشگاههایی با تاکید بیشتر در علوم کاربردی و نظری

دانشکده های مدیریت بازگانی

موسسات فنی و حرفه ای (Fachhochsehule)

کالج های موزیک و هنر(Masikana kunsthochschule)

کالج های تربیت معلم

دانشکده تربیت بدنی(Sporthochsehule)

دوره کارشناسی

دوره کارشناسی در کشور آلمان  به مدت چهار سال و به زبان آلمانی ارائه می شود

لذا علاقمندان به تحصیل در مقطع کارشناسی باید مدرک زبان آلمانی در سطح B2 داشته باشند.

همچنین داشتن مدرک دیپلم و پیش دانشگاهی با معدل بالای ۱۴

از دیگر شروط پذیرش در مقطع کارشناسی دانشگاههای آلمان می باشد.

در مقطع کارشناسی،  دانشجویان از ۱۰ ساعت حق کار در هفته برخوردار بوده

که سطح دستمزدها در این کشور به ازای هر ساعت کار در حدود ۸ تا ۱۰ یورو می باشد.

دوره کارشناسی ارشد

طول دوره کارشناسی ارشد آلمان ۲ سال است. دانشجویان علاقمند به تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد می باید

مدرک کارشناسی در رشته مرتبط را داشته باشند.

در برخی از مواقع ممکن است صلاحیت مدرک کارشناسی اخذ شده از دانشگاههای خارج از کشور آلمان،

معتبر شناخته نشود که در اینصورت دانشجو امکان تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد را نخواهد داشت.

دوره کارشناسی ارشد به زبان آلمانی برگزار می گردد لذا داشتن مدرک زبان آلمانی در سطح B2 الزامی است.

در تعداد محدوی از دانشگاهها و رشته ها، دوره کارشناسی ارشد به زبان انگلیسی برگزار می گردد.

در اینصورت مدرک زبان آیلتس آکادمیک با نمره ۶٫۵ مورد نیاز می باشد.

تحصیل در دانشگاههای خصوصی با پرداخت شهریه به زبان انگلیسی امکانپذیر می باشد.

دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد از ۲۰ ساعت حق کار در هفته برخوردار می باشند.

دوره دکتری

مدت دوره دکتری در آلمان بین ۳ تا ۵ سال بسته به رشته دکتری متغیر می باشد.

با توجه به اینکه در برخی از رشته ها به ویژه در رشته های فنی و مهندسی دوره های دکتری به زبان انگلیسی ارائه می شود لذا داشتن مدرک زبان آیلتس آکادمیک با نمره ۷ کافیست و نیازی به داشتن مدرک زبان آلمانی در این رشته ها نمی باشد.

در صورت برگزاری دوره دکتری به زبان آلمانی داشتن مدرک زبان آلمانی در سطح B2 ضرورت پیدا خواهد کرد.

دوره دکتری پژوهش محور بوده و دانشجویان موظف به ارائه تز تحقیقاتی دسته اول هستند.

لذا  دانشجویان جهت اخذ پذیرش دکتری آلمان، می بایست علاوه بر داشتن

معدل بالا و اخذ مدرک کارشناسی ارشد مرتبط با دوره دکتری از دانشگاههای معتبر،

استاد مشاور برای پشتیبانی از تز دکتری خود را در بدو امر یافته و تایید ایشان را برای معرفی به دانشگاه اخذ نمایند. دانشجویان مقطع دکتری از ۳۰ ساعت حق کار هفتگی برخوردار بوده

و می توانند به ازای هر ساعت بین ۸ تا ۱۰ یورو درآمد داشته باشند.

همچنین امکان اخذ بورس تحصیلی در مقطع دکترا وجود دارد که با توجه به رقابت شدید

بین دانشجویان خارجی، اخذ بورس تحصیلی دشوار می باشد.

هزینه های تحصیل

دانشگاههای آلمان رایگان می باشند لذا شهریه ای بابت دانشگاههای دولتی پرداخت نمی شود

اما هزینه های زندگی ( خورد و خوراک و خوابگاه) در آلمان نسبت به سایر کشورهای اروپایی درحد متوسط بوده

و در حدود ۸۰۰ یورو در ماه خواهد بود.

اقامت پس از تحصیل

دانشجویان پس از تحصیل به مدت حداکثر ۱۸ ماه فرصت دارند کاری را در آلمان متناسب با رشته تحصیلی خود پیدا کنند.

برای این منظور دانشجویان باید درخواست اقامت خود را در اداره اتباع خارجه به ثبت برسانند.

وضعیت الحاق افراد خانواده

در آلمان در بدو امر صدور ویزای تحصیلی، اجازه اقامت به همراهان ( همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال ) فرد دانشجو داده نمی شود اما پس از ثبت نام دانشجو و حضور در دانشگاه، همراهان فرد دانشجو می توانند به فرد دانشجو ملحق شوند.

 تحصیل در آلمان

دیدگاه ها بسته شده است