شرایط مهاجرت به اتریش

شرایط مهاجرت به اتریش ، اقامت اروپا، مهاجرت 

کشور اتریش دارای برف وباران به حد کافی در هر سال است

و تغییر درجه ی حرارت در کشور اتریش به تدریج از غرب به شرق محسوس است

و در قسمت کوهستانی دارای آب و هوای خاص مناطق کوهستانی است.

کشور اتریش دارای زمستان های بسیار سرد است

که هوا ممکن است به 30 درجه زیر صفر برسد.

کشور اتریش دارای 8350000 نفر در هر 99.5 کیلومتر مربع است.

اتریش دارای کمترین جمعیت در بین کشور های اروپایی است.

نیمی از مردم در شهرستان ها زندگی می کنند و تقریبا 20 در صد آن ها در وین.

دیگر شهرستان های عمده ی کشور اتریش کشور اتریش  عبارتند از:

لینز،گراتس،سالزبورگ،اینسبروک. 98درصد جمعیت کشور اتریش زبان آلمانی

را به عنوان زبان رسمی خود انتخاب کرده اند.

کشور اتریش دارای شش گروه قومی است

که در کشور اتریش به رسمیت شناخته شده اند.

بر اساس قوانین کشور اتریش هر فرد جوان از سن چهارده سالگی به بعد می تواند

آزادانه دین ومذهب خود را انتخاب کند .

در حال حاضر 74 درصد از کشور اتریش کاتولیک هستند و 8 درصد پروتستان .

از سال 1918 به بعد کشور اتریش از امپراتوری به جمهوری تغییر رژیم داد.

کشور اتریش از لحاظ جغرافیایی و سیاسی به 9 استان  توسط اداره ی دموکراسی پارلمانی تقسیم شده است.

پارلمان فدرال کشور اتریش متشکل از 2 واحد است.

شورای ملی که در آن در حال حاضر پنج حذب: سوسیالیست،حذب مردم،

حذب آزادی،سبزها،اتحاد برای آینده،این اعضا توسط مردم به مدت چهار سال انتخاب می شوند.

شورای فدرال که اعضای آن توسط افراد یا ارکان های بی طرف

توسط قانون بی طرفی که از سال 1956 از طرف کشور اتریش

ملزم به بی طرفی است انتخاب می شوند.

کشور اتریش در یک ژانویه ی  1995  با برگذاری رفراندوم بین مردم به اتحادیه ی اروپا پیوست.

شرایط مهاجرت به اتریش

از ۲۰۱۱  برای مهاجرانی که از کشورهای غیر اتحادیه اروپا به منظور

اشتغال به کار به اتریش مهاجرت می نمایند، کارت” قرمز- سفید –قرمز” صادر می شود.

کشور اتریش با اجرای سیستم پذیرش مهاجر مبتنی بر ضوابط مشخص

(سیستم امتیازی)، در سطح اروپا پیشتاز است.

لذا برای مهاجرت به اتریش باید از جزییات سیستم مهاجرتی اتریش آگاه باشید.

بر اساس این سیستم و با اعمال معیارهای عینی

(تخصص، تجربه کاری، آشنائی به زبان، سن و غیره) به روشنی مشخص می شود

که مهاجرین بایستی واجد چه شرایطی باشند.

یکی از مسائل مهم دیگر در این زمینه، نیازمندی به تخصص در بازار کار اتریش است.

بر اساس این سیستم شفاف، علاقمندان ساکن در کشورهای ثالث، به صورت مستقیم خواهند دانست

که آیا دارای شرایط لازم برای مهاجرت هستند و در صورت واجد شرایط بودن،

مهاجرت تحت چه شرایطی می تواند انجام گیرد.

کارت” قرمز- سفید –قرمز” برای افراد زیر صادر می شود:

افراد دارای تخصص های ویژه در سطح عالی
مهاجران تحصیل کرده با تخصص های ویژه در سطح عالی

که برای اقتصاد داخلی دارای توانایی بالقوه بسیار مهمی باشند،

می توانند حتی بدون داشتن پیشنهاد کار، برای مدت شش ماه به اتریش سفر نمایند.

برای متقاضیانی که در موارد “تحصیلات، تخصص و توانائی ویژه”، “تجربه کاری”،

“آشنایی به زبان”، “سن” ویا “تحصیلات در اتریش” از کلِ ۱۰۰امتیاز، حداقل ۷۰ امتیاز کسب نمایند،

ویزای کاریابی صادر خواهد شد. چنانچه این افراد در طول مدت اقامت شش ماهه در اتریش،

موفق به یافتن شغل مناسبی شوند، کارت ” قرمز- سفید –قرمز” برایشان صادر خواهد شد.
رای متخصصانی که پیشنهاد کار در یکی از مشاغلی دریافت نمایند

که با کمبود متخصص روبرو است، در صورتی کارت” قرمز- سفید –قرمز” صادر خواهد شد

که در موارد “تحصیلات و تخصص “، “تجربه کاری”، “آشنایی به زبان” ویا “سن”،

حداقل ۵۰ امتیاز از کلِ ۷۵ امتیاز را احراز نمایند و همچنین برای شغل مورد نظر،

دستمزدی به میزان حداقلِ دستمزد مندرج در قوانین، بخشنامه ها و یا قراردادهای اتحادیه ، .
فهرست مشاغلی که در مورد آن ها کمبود متخصص وجوددارد،

هر سال برای سال بعد مشخص خواهد شد .
احراز حداقل ۵۰ امتیاز از کل ۷۵ امتیاز در بخش های “تحصیلات و تخصص”،

“تجربه کاری”، “آشنایی به  زبان” و “سن” ،

در صورتی که در بازار کار اتریش برای شغل مورد نظر،

نیروی متخصص وجود نداشته باشد (بررسی بازار کار)

فارغ التحصیلان دانشگاه ها و مؤسسات عالی خارج از اتریش

چنان چه فارغ التحصیلان بعد از اتمام تحصیل موفق به پیدا کردن کار شدند

بعد از گذشت ۲ سال از کار با پرداخت بیمه و مالیات می توانند اقامت دائم اتریش را کسب کنند .

تحصیل در اتریش

زبان ملی و رسمی تدریس در دانشگاه های اتریش، آلمانی می باشد

و برای تحصیل در اتریش در بیشتر موارد باید زبان آلمانی بدانید.

البته مقاطع فوق و دکترای برخی‌ رشته‌ها در کشور اتریش به زبان انگلیسی‌ ارائه میگردد.

تحصیل در اتریش برای دانشجویان خارجی – من جمله مهاجران ایرانی –

ترمی حداکثرحدود 380 یورو می باشد و برخی‌ دانشگاه‌های اتریش در حد رایگان هستند.

اخذ پذیرش برای تحصیل در دانشگاه های اتریش، شرط اعطای ویزا از سوی دولت اتریش است.

برای اخذ پذیرش از دانشگاه های اتریش داوطلب باید دانشجوی رشته مورد نظر در کشور

خود باشد و یا مدرک تحصیلی او – در کشوری که آن را کسب کرده است

و هم چنین در اتریش – برای پذیرش دانشگاه کافی باشد.

به عبارت دیگر دیپلم دبیرستان به تنهایی قابل قبول دانشگاه های اتریش نیست

و قبولی در کنکور دانشگاه (سراسری یا دانشگاه آزاد)

در رشته و مقطع مورد نظر، پیش شرط درخواست پذیرش است.

دانشجویانی که در دانشگاه های ایران به تحصیل اشتغال دارندن و یا داشته اند،

باید گواهی صادره از دانشگاه و ریزنمرات مهر وموم شده ی خود ارایه دهند.

در این گواهی باید منعکس باشد که فرد متقاضی از ادامه تحصیل منع نشده است.

 دانشکده های هنرهای عالی، و دانشگاه ها در بعضی از رشته ها

(مانند پزشکی، داروسازی، اقتصاد و روانشناسی)

امتحان ورودی – شامل امتحان کتبی و مصاحبه حضوری – نیز برگزار می کنند.

برای دریافت پذیرش باید در این امتحان ورودی شخصا شرکت کرد.

مهلت درخواست پذیرش دانشگاه های اتریش برای ترم تابستانی

تا اول فوریه یا آخر ژانویه و برای ترم زمستانی تا اول سپتامبر یا آخر آگوست می باشد.

یعنی مراکز مربوطه باید مدارک متقاضی را تا زمانهای نامبرده دریافت کرده باشند.

دانشجویان خارجی باید پس از ثبت نام در دانشگاه های اتریش

برای آموختن زبان آلمانی و در اکثرموارد در صورت پایین بودن

نمرات چهار سال دبیرستان در دروس اصلی و مرتبط با رشته تحصیلی انتخاب شده،

برای این دروس، یک دوره یک ساله تا دوساله ی پیش دانشگاهی (Vorstudienlehrgang) را بگذرانند.

هزینه دانشجویی برای تحصیل در اتریش

سکونت (اگر در خوابگاه دانشجویی باشد, همراه با هزینه های برق و سیستم حرارتی):

۲۰۰-۳۵۰ یورو در ماه.

سکونت در آپارتمان (اجاره) به دلیل هزینه های برق، سیستم حرارتی،

اینترنت و سایر رسانه های ارتباطی در متراژ مشابه با خوابگاه به مراتب بالاتر است،

هرچند هزینه اجاره خالص خانه در نگاه اول با هزینه خوابگاه یکسان به نظر میرسد.

در هر دو مورد، خوابگاه و آپارتمان،

مقدار سه برابر اجاره ماهانه به عنوان پیش پرداخت باید پرداخت گردد.

این مبلغ موقع فسخ قرارداد به شرط عدم آسیب جدی به آپارتمان/اتاق برگردانده می شود.

غذا(بدون موارد لوکس و دخانیات): ۲۰۰ تا ۳۰۰ یورو در ماه

موارد شخصی، کتاب، و تفریحات: ۱۰۰ تا ۲۵۰ یورو در ماه

هزینه زندگی و تحصیل دراتریش برای مهاجرت به اتریش

سالیانه 7000یورو ( ماهانه 500 تا 600 یورو) می باشد.

مدارک لازم جهت اخذ پذیرش از دانشگاه های اتریش

در ابتدا باید توجه داشته باشید که مهلت تقاضانامه تحصیلی برای ترم زمستانی

اول سپتامبر و برای ترم تابستانی اول فوریه  است

و تمامی مدارک مورد نیاز باید تا این تاریخ به دانشگاه رسیده باشد.

این تاریخ ها غیرقابل تمدید هستند. با توجه به  این که مراحل بررسی پرونده های داوطلبان

به زمان زیادی احتیاج دارد، توصیه می شود

که داوطلبان مدارک خود را هر چه زودتر به  دانشگاه ارایه کنند.

رشته های تحصیلی ای که احتیاج به آزمون ورودی دارند

(دانشگاه های پزشکی، دانشگاه  و دانشکده های  هنر)

مهلت تقاضای شرکت در آزمون ورودی برخی رشته ها تا ۶ ماه پیش از آغاز ترم تحصیلی می  باشد.

پس بسیار مهم است  که داوطلب در فرصت کافی به آماده کردن مدارک مورد نیاز اقدام کند.

مهم ترین شرط در گرفتن پذیرش ازدانشگاه های اتریش

قبولی در همان رشته در یکی از دانشگاه های ایران و داشتن 

گواهی  اشتغال به تحصیل است. این مسئله اصلی ترین شرط برای گرفتن پذیرش است.

در واقع دانشگاه های اتریش قبولی در کنکور ایران را

به منزله امتیاز اصلی دادن پذیرش تحصیلی می دانند

و پس از آن معدل و نمرات شخص مورد بررسی  قرار می گیرد. 

نداشتن گواهی اشتغال به تحصیل در ترم جاری در رشته مورد درخواست در ایران

در بیشتر موارد به منزله نگرفتن پذیرش می باشد.

معمولا بین 4 هفته تا 6 هفته طول می کشد تا دانشگاه پس از دریافت مدارک نتیجه

را با پست ارسال کنند. در مورد رشته های هنر، قبولی در آزمون عملی ورودی نیاز است.

و تا قبل از شرکت در آزمون هیچ پذیرشی ( اعم از رسمی و غیررسمی)

به دانشجو داده نمی شود.

حضور فرد در آزمون الزامی است ( فرستادن نمونه کار کافی  نمی باشد).

تاریخ برگزاری  آزمون های عملی هر ترم در وب سایت دانشگاه اعلام می شود.

برای ورود به اتریش جهت شرکت در آزمون ورودی نیاز به دعوت نامه  نمی باشید.

فقط کافی است برگ داوطلبان شرکت در آزمون ورودی را پر کرده برای  دانشگاه ارسال نمایید.

برگ تایید دانشگاه  دال بر شرکت شما در آزمون ورودی که همراه با تاریخ برگذاری آزمون است

برای شما حکم دعوتنامه را دارد و سفارت اتریش در ایران

به انضمام این برگه به شما ویزای ورود جهت شرکت در آزمون ورودی را ابلاغ می نماید.

مدارک زیر با توجه به شرایط متقاضیان دسته بندی شده

و نیازی نیست که همه متقاضیان کلیه مدارک را جهت اخذ پذیرش  داشته باشند.

ترجمه رسمی مدارک (با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه و تایید سفارت اتریش)

باید به زبان آلمانی یا  انگلیسی باشد.
معرفی‌ دانشگاه‌ها و مراكز آموزش‌ عالی‌ در کشوراتریش‌

دانشگاه‌ها و مراكز آموزش‌ عالی‌ اتریش‌ گروه‌ یك‌ (ممتاز)

    Universität Wien
    Universität Graz
    Universität Innsbruck
    Universität Salzburg
    Technische Universität Wien
    Technische Universtiät Graz
    Montanuniversität Leoben
    Universität für Bodenkultur Wien
    Veterinärmedizinische Universität Wien
    Wirtschaftsuniversität Wien
    Universität Linz
    Universität Klagenfurt
    Akademie der bildenden Künste Wien
    Universität für angewandte Kunst Wien
    Universität für Musik und darstellende Kunst Wien
    Universität Mozarteum Salzburg
    Universität für Musik und darstellende Kunst Graz
    Universität für Künstlerische und industrielle Gestaltung Linz

لازم به ذکر است رنکینگ دانشگاه  Universität Wien

  در بین 12000 دانشگاه برتر دنیا  69 و در بین 100دانشگاه برتر اروپا 9 است .

و نیز دانشگاه   Technische Universität Wien 

در بین 12000 دانشگاه برتر دنیا 150   و در بین 100دانشگاه برتر اروپا  35 است.

  1. مدارس‌ عالی‌ فنی‌ (FH) و مراكز آموزش‌ عالی‌
  2. كه‌ مورد تایید وزرات‌ علوم (Bundesministerium für Wissenschaft und Verker) اتریش‌ هستند.
  3. Sigmund FreudPrivatuniversität Wien
    برای كسانی كه شروع دوره شان پس از اول آگوست 2009 است،
  4. تا مقطع كارشناسی ارشد و صرفاً در رشته روان شناسی به شرط موفقیت در بررسی كیفی
  5. Donau Universität Krems
    صرفاٌ در مقطع کارشناسی ارشد، به شرط موفقیت در بررسی کیفی
  6. Webster University

مهاجرت کاری به اتریش

در این قسمت اطلاعات مفیدی در ارتباط با اجازه كار

و اقامت برای افراد شاغل و كسانی كه مایل به تحصیل در اتریش می باشند،

در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در قسمت ذیل اطلاعات مفیدی در مورد عنوان های اقامتی موجود

درسیستم حقوقی اتریش برای اخذ اقامت اتریش، در اختیار شما قرار می گیرد.

اقامت دائم در کشور اتریش

اقامت دائم در کشور اتریش برای افراد با تخصص های كلیدی و مهم:

این نوع از اقامت برای بار اول به مدت 18 ماه صادر می گردد

و اجازه كار برای افراد متخصص در زمینه تخصصی این افراد را در بر دارد.

اقامت دائم در کشور اتریش كه اجازه كار بدون هیچ گونه محدودیت زمانی را نیز در بر می گیرد.

اقامت دائم در کشور اتریش همراه با محدودیت زمانی،

برای نمونه: جهت پیوستن افراد خانواده به یكدیگر.

این نوع اقامت شامل اجازه كار جهت مشاغل مستقل می باشد،

جهت مشاغل غیر مستقل ارائه مجوز از طرف اداره كار اتریش ضروری است.

اقامت موقت برای اهداف خاص در کشور اتریش

این نوع از اقامت برای گروه های زیر صادر می شود.

كارمندان عالی رتبه چرخشی مانند مدیران شركت ها و یا كارخانجات و

یا نمایندگان آنها كه هر چند سال یك بار محل خدمت آنها بنابر صلاح دید كارفرما تغییر می یابد،

در این نوع اقامت ارائه مجوز از طرف اداره كارضروری است:

گواهی و یا تاییدیه اشتغال به كار به عنوان كارمند عالی رتبه چرخشی

كارگران خارجی كه جهت كار درکشوراتریش از طرف كارفرمای خود

به صورت قانونی و برای مدت مشخص به این كشور فرستاده شده اند:

در این حالت نیز ارائه گواهی و یا تاییدیه اشتغال به كار به

عنوان كارگر خارجی از طرف اداره كار اتریش ضروری است.

مدت زمان اشتغال بایستی بیش از شش ماه باشد .

مشاغل مستقل:

در صورتی كه فرد خارجی طی قراردادی موظف به انجام كاری باشد

كه اجرای آن بیش از شش ماه بطول انجامد،

در این مورد نیز احتمال ضرورت ارائه مجوز از طرف اداره كار وجود دارد.

مشاغل هنری:

اعم از مستقل و یا غیر مستقل. در این حالت شخص

تنها از راه فعالیت های هنری امرار معاش می كند. در این مورد ارائه ضمانت نامه الزامی نیست.

در صورت فعالیت شغلی غیر مستقل در این زمینه ، ارائه مجوز از طرف اداره كار ضروری می باشد:

گواهی اشتغال به كار به عنوان هنرمند .

موارد استثنائی مشاغل غیر مستقل:

در صورتی كه فعالیت شغلی مجزا از قوانین مربوط به اجازه كار اتباع خارجی باشد،

ارائه گواهی مربوط به وضعیت استثنائی ضروری است .

محققین:

در صورت ارائه پیمان نامه تأیید شده از طرف مؤسسه تحقیقاتی معتبر.

هزینه زندگی در اتریش

هزینه تحصیل در اتریش بسته به نوع دانشگاه متفاوت می باشد

ما در اتریش سه گروه دانشگاه داریم:

دانشگاه های دولتی اتریش,دانشگاههای خصوصی اتریش و دانشگاه های علمی کاربردی

بیشتر متقاضیانی که از ایران و سایر کشورها اقدام می کنند

قصد تحصیل در دانشگاه های دولتی اتریش را دارند

چرا که این دانشگاه ها از نظر سطح علمی بالاتر از سایر دانشگاه های اتریش می باشند

و در ضمن تحصیلات تقریبا رایگان می باشد.

سیاست دانشگاه های دولتی اتریش مبنی بر فراهم آوردن شرایطی جهت تحصیلات رایگان می باشد

و شهریه دانشگاه های بین ۶۰۰تا ۷۶۰ یورو ترمی

برای مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا می باشد .

هزینه زندگی بسته به سبک زندگی افراد و شهری که در آن اقامت دارند

متقاوت می باشد اما بطور متوسط ماهیانه بین ۶۰۰ تا ۸۰۰ یورو هزینه زندگی دانشجویی

در اتریش می باشد البته دانشجویان بین ۱۰ تا۲۰ساعت در هفته اجازه کار دانشجویی دارند

بطور متوسط ماهیانه بین ۲۵۰ تا ۴۰۰ یورو هزینه خوابگاه یا مسکن میباشد

ماهیانه بین ۳۰ تا ۵۰ یورو هزینه رفت و آمد می باشد ۳۰ یورو در ماه

هزینه بیمه دانشجویی و بین۲۰۰ تا ۳۰۰ یورو هزینه خورد و خوراک می باشد

در ماه باید بطور متوسط ۱۰۰ تا ۱۵۰  یورو برای

هزینه های متفرقه مانند کتاب،تفریحات و… در نظر گرفته شود.

اگرقصد حساب کردن مسائل مالی را در یک ماه داشته باشیم هزینه ها بدین شرح است:

  • بیمه ی دانشجویی ۵۰ یورو
  • خورد و خوراک تقریباً ۱۵۰ یورو
  • خوابگاه هم تقریباً ۳۰۰ یورو

حال اگر فردی قصد داشته باشد خانه ای را اجاره کند

برای یک خانه ی ۵۰ متری تقریباً ۵۰۰ یورو باید پرداخت کند

و برای خرید ملک در اتریش برای هر متر تقریباً باید ۱۲۰۰ تا ۱۴۰۰ یورو پرداخت کرد.

شرایط مهاجرت به اتریش

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

انتی ربات *

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: